Lisenssit

LISENSSIT (kilpailulupa) KAUDELLA 2023 – 2024 (1.7.2023 – 30.6.2024)
Tietosuojaseloste 

Lisenssit ( KS 25 § ja 28§)
-Kaikki pelaajat on rekisteröitävä eli heillä on oltava liiton lisenssi eli pelilupa.
-Lisenssin lunastamalla pelaajalla on sääntöjen mukaisesti oikeus osallistua liiton tai alueen järjestämiin kilpailuihin.
-Lisenssi on lunastettava ennen ensimmäistä ottelua.

Vakuutukset ( KS 29 §)
-Pelaaja ei saa pelata liiton ottelussa ennen kuin hänellä on tapaturma- tai muu vakuutus.
-Vakuutuksen ei ole pakko olla liiton lisenssin yhteydessä tarjoama vakuutus.

Lisenssitietoa 

Suomen Kaukalopalloliitto ry:n lisenssit kaudelle 2023-2024 on lunastettavissa Suomisportista 1.7.2023 alkaen.

Lisenssiin sisältyvä vakuutus tulee voimaan uusin turvin 1.7.2023, mikäli maksu on maksettu heinäkuun aikana. Myöhemmin
maksettaessa maksupäivänä klo 24:00 tai maksuhetkestä, mikäli suorituksesta on esittää maksutosite, josta käy ilmi maksuaika. Vakuutus päättyy 30.6.2024.

LISENSSIVAIHTOEHDOT JA -MAKSUT 2023-2024

Lisenssiluokka Vakuutuksellisen lisenssin hinta Vakuutukseton kilpailulupa Vakuutuksen osuus Omavastuu
Kilpa-lisenssi 215 € 50 € 165 € 100 €
Turnaus 1-lisenssi 50 € 25 € 25 € 100 €
Turnaus 2-lisenssi 100 € 44 € 56 € 100 €
Junnu 1-lisenssi 50 € 20 € 30 € 100 €
Junnu 2-lisenssi 50 € 20 € 30 € -
Toimihenkilö- ja toimitsija lisenssi 5 € - - -
Erotuomari-lisenssi 60 € 30 € 30 € 100 €
Tapahtumalisenssi 300 € 100 € 200 € 100 €
Kaukiskoululisenssi 70 € - 70 € 100 €
Try-Out lisenssi 50/190 € 25 € 25/165 € 100 €

Tuoteselosteet

Kilpa-lisenssit

Kilpa-lisenssi
Kilpa-lisenssi on tarkoitettu ennen 1.1.2006 syntyneille sarjapelaajille. SM-sarjan ja alueellisten sarjojen pelaajat, sarjamuotoiset turnauksina pelattavat sarjat jne.

Try-Out -lisenssi

Try-Out lisenssi on tarkoitettu ennen 1.1.2006 sarjapelaajille. Try-Out lisenssillä voi pelata yhteensä kolme sarjaottelua kauden aikana.

Turnaus 1-lisenssi (ei voi korottaa)

Turnaus-lisenssi on tarkoitettu kaikille pelaajille. Turnaus-lisenssillä voi pelata yhden turnauksen (esim. ikämiesten SM-turnauksen) ja se on voimassa 7 vuorokautta. 

Turnaus 2-lisenssi
Turnaus 2-lisenssi on tarkoitettu ennen 1.1.2006 syntyneille harrastepelaajille. Esim. liiton alaiset turnaukset, sisältää kauden kaikki SM-turnaukset.
Turnaus 2-lisenssillä ei voi osallistua muuhun viralliseen kilpailutoimintaan.

Junnu 1-lisenssi
Kaikille 1.1.2006 ja 30.6.2011 välisenä aikana syntyneille pelaajille.

Junnu 2-lisenssi

Kaikille 1.7.2011 jälkeen syntyneille pelaajille. Alle 12-vuotiaat voivat ostaa vakuutuksellisen kilpailuluvan mistä vain lajiliitosta ja käyttää samaa vakuutusta kaikissa lajeissa. Lisenssi-osto tarjoaa oikeaa vaihtoehtoa annetun iän mukaisesti.

Toimihenkilö ja toimitsija -lisenssi
Toimihenkilö ja toimitsija -lisenssi on tarkoitettu virallisiin otteluihin osallistuville joukkueiden toimihenkilöille (valmentajat, joukkueenjohtajat ja huoltajat). Toimihenkilö-lisenssin lunastaneet ovat seuran jäseninä Pohjolan Tuplaturvavakuutuksen  (16­-550-­119-2 ) piirissä.

Erotuomari-lisenssi

Erotuomari-lisenssi on tarkoitettu ennen 1.1.2012 syntyneille erotuomareille.

HUOM! Pelaavan erotuomarin, valmentajan, huoltajan tms. tulee valita pelaaja-lisenssi. Pelilisenssin omaava henkilö ei tarvitse erikseen Erotuomari -lisenssiä toimiakseen tuomarina.

Tapahtuma- ja kaukiskoululisenssit

Katso ohjeet tapahtumalisenssisivulta

Tapahtuma- ja kaukiskoululisenssit

Tapahtuma- ja kaukiskoululisenssit ovat käytössä kaudella 2023-2024 kaukalopallon harrastetapahtumissa, lasten kaukis- ja luistelukouluissa sekä koulutapahtumissa (alakoulut).

Tapahtuma- ja kaukiskoululisenssit Tuoteseloste

OHJEET

Tapahtumalisenssit ostetaan Suomisportista seurakäyttäjän tunnuksilla nippuostona. Seurakäyttäjän on pyydettävä tunnukset liitosta: toimisto@kaukalopalloliitto.fi

Kaukiskoulujen ilmoittautumiset tehdään Suomisportin tapahtumapalvelun kautta.
Jokaisella kaukiskoululla on oma tapahtumailmoittautuminen, johon seuroille lähetetään linkki.

Tapahtuma- ja kaukiskoululisenssin vahinkoilmoitus
Vahingon sattuessa jos kyseessä on tapahtuma- tai kaukiskoululisenssin alainen tapaturma tulee täytää oheinen tapaturmailmoituslomake ja toimita se liittoon janne.borgstrom@kaukalopalloliitto.fi lisäksi tulee tehdä Pohjolaan normaali vahinkoilmoitus

Tapahtuma- ja kaukiskoululisenssin tapaturmailmoituslomake liittoon

Tapahtumalisenssi, aikuiset (yksittäinen harrasteturnaus)
Syntynyt 2008 tai aikaisemmin (max 25 pelaajaa/joukkue)
– Tapahtumalisenssi on tarkoitettu harrasteturnauksia varten (ei sarjatoimintaa varten)
– Tapahtumalisenssi voi ottaa joukkueelle yksittäistä harrasteturnausta varten. Harrasteturnauksen tapahtumalisenssi vakuuttaa yhden turnaukseen osallistuvan joukkueen/peliryhmän. Jos joukkueella on turnauksessa kaksi joukkuetta, molemmat joukkueet tarvitsevat oman tapahtumalisenssin.

Kaukiskoululisenssi, juniorit
Syntynyt 2011 tai myöhemmin, E-juniorit ja nuoremmat (max. 100 lasta/joukkue)
– Kaukiskoululisenssi on seurakohtainen, yksi tapahtumapelipassi pitää sisällään seuran luistelukoulut ym. junioreiden harjoitustapahtumat
Kaukiskoululisenssin vakuutus ei ole voimassa v. 2011-2015 syntyneillä ottelutapahtumissa tai sarjatoiminnassa.
– 1.1.2016 ja myöh. syntyneille tapahtumalisenssi kattaa myös luistelu-ja kaukiskoululaisten väliset harjoitusottelut ja turnaukset.

Pelaajia voi lisätä koko kauden ajan, vakuutus tulee voimaan pelaajalisäyskuukauden 1.päivänä. Kaukiskoululisenssilistaukseen tulee myös ilmoittaa päivämäärä, jos pelaajalle otetaan yksittäinen lisenssi kaudelle 2023-24. Tässä tapauksessa pelaajaa ei enää lasketa 100 pelaajan kiintiöihin.

Näin saat lisenssin

Lisenssit ostetaan osoitteesta: https://info.suomisport.fi/

Vakuutuksesta vapautuminen
Vakuutukselliseen Lisenssiin liittyy urheiluvakuutus. Liitto tarjoaa Lisenssin ohessa OP Vakuutuksen kanssa neuvoteltua urheiluvakuutusta, Sporttiturvaa. Pelaaja voi vakuuttaa itsensä myös jossain toisessa yhtiössä tai hänellä tulee olla vastaava vapaa-ajanvakuutus, joka korvaa kaukalopallon kilpailutoiminnassa sattuneet vahingot. Vakuutuksettoman Lisenssin lunastanut vastaa itse siitä, että vakuutus on voimassa katkeamatta koko kilpailukauden. Oman vakuutuksen tietoja ei enää kysytä oston yhteydessä.

HUOM! Lisenssiä on mahdollista korottaa kesken kauden.
Korotus onnistuu menemällä Lisenssin verkko-ostoon, antamalla oman nimen ja hetun ja sitten valitsemalla Lisenssin, johon korotus halutaan tehdä. (turnauslisenssiä ei voi korottaa)

Lisätietoja ja toimintaohjeita

Suomen Kaukalopalloliitto ry
Janne Borgström
janne.borgstrom@kaukalopalloliitto.fi

Vahingon sattuessa katso toimintaohjeet Pohjolan terveysmestari palvelusta:
Pohjolan terveysmestari 

Lisenssipalautuksista liitto veloittaa 10 € toimistomaksua.

Vakuutuksellisten lisenssien purkamisesta OP Pohjola veloittaa oman hinnastonsa mukaisesti. Seurojen yhteyshenkilöt pääsevät tarkastelemaan oman seuransa ostettuja lisenssejä tulospalvelusta seuran tunnuksilla.

Lisätiedot sekä tunnukset:
Janne Borgström
janne.borgstrom@kaukalopalloliitto.fi
044 3272 026

Vakuutuksen ja sporttiturvan tiedot

TUPLATURVA

Pohjolan Tuplaturvavakuutus on alle 80-vuotiaiden vapaaehtoistyöhön osallistuvien tapaturmaturvavakuutus ja tapahtumien järjestäjän toiminnanvastuuvakuutus. Vakuutus on käytössä niissä seuroissa, joiden liitto on maksanut vakuutuksen seurojensa puolesta. Pelkkä aluejäsenyys ei tuo seuraa Tuplaturvan piiriin.
Kaukalopalloliitto on Pohjolan Tuplaturvavakuutuksen piirissä.

Vapaaehtoistyöntekijöiden tapaturmavakuutus korvaa liittojen, liittojen piirien tai alueiden tai urheiluseurojen toimeksiannosta vapaaehtoistyötä tekeville sattuvia tapaturmia. Vapaaehtoistyöntekijän ei tarvitse olla seuran jäsen ja vakuutus on silti voimassa. Tapaturmaturva ei koske työsuhteisia, mutta nyt se koskee myös työkorvausta saavia, pois lukien työkorvausta saavat erotuomarit. Tapaturma voi sattua esimerkiksi talkoissa, valmennus-, koulutustapahtumissa, kilpailujen järjestelytehtävissä. Myös matkalla vapaaehtoistoimintaan sattuneet tapaturmat kuuluvat vakuutuksen piiriin.
Vakuutuksesta ei korvata tapaturmaa, jos se on sattunut kilpaurheilussa tai sen harjoittelussa. Urheilijoilla ja liikkujilla pitää edelleen olla omat tapaturmavakuutukset.

Toiminnanvastuuvakuutus korvaa liiton tai seuran kolmannelle osapuolelle aiheuttamat henkilö- ja esinevahingot, joista vakuutettu on korvausvastuussa. Vakuutus korvaa niin työsuhteisen kuin vakuutetun toimeksiannosta vapaaehtoistyötä tekevän aiheuttamat vahingot. Vakuutus kattaa myös järjestäjän vastuun esimerkiksi leireillä ja kilpailuissa. Vakuutus ei kata omassa käytössä olevia välineitä. Jatkossakin seuran omilla tai vuokraamilla esimerkiksi äänentoistolaitteilla pitää olla oma vahinkovakuutus.

Tuplaturva 2023 esite

Vahinkoilmoitukset hoituvat jatkossa kätevästi suoraan Pohjolaan
https://www.olympiakomitea.fi/olympiakomitea/jasenpalvelut/edut-sopimukset-liitoille-seuroille/tuplaturva/

Tuplaturvassa mukana oleva järjestöt vuonna 2023