Junioreiden SM

Kauden 2023-2024 Junioreiden SM-turnaus F-A pelataan  Lappeenrannassa 6.-7.4.2024

Ilmoittautumiset päättyvät 3 viikkoa ennen turnausajankohtaa.

Ilmoittautumismaksut turnauksiin on 200 € (sis. jäsenmaksun). Ilmoittautuneille lähetetään lasku.

Liiton SM-turnauksissa ilmoittautumisen jälkeen peruutuksesta peritään joukkueelta puolet osallistumismaksusta, mikäli peruutus tapahtuu ilmoittautumisajan puitteissa.
Ilmoittautumisajan päätyttyä peritään koko osallistumismaksu peruneelta joukkueelta.

Yksittäiset lisenssit lunastetaan Suomisportista Viitenumeroa on käytettävä maksettaessa.
SM turnauksessa pelaajavakuutus on pakollinen. Vakuutus voi olla liiton lisenssin yhteydessä tarjoama vakuutus tai pelaajan oma kaukalopalloturnaukseen soveltuva vakuutus.

Mikäli joukkue tahtoo ostaa lisenssit kootusti, niin seuran yhteyshenkilölle voidaan lisätä Suomisporttiin oikeudet, jolla lisenssit voi lunastaa kootusti palvelussa. (liitto ei voi koostaa seuran puolesta nippulisenssiä)


Jokaiselle joukkueelle vähintään kolme peliä.

Erillissäännöt

Päivitetty 13.1.2010 Liittohallituksen kokouksen 7.1.2010 ja 25.1.2010 päätöksellä

Junioripelaajien pitää olla lisensioituna 7 pv ennen kisoja. Kilpailuihin voi osallistua myös Turnaus 2 -lisenssin omaava pelaaja.

Joukkueet koostuvat saman seuran lisenssipelaajista. Poikkeuksen muodostaa E- ja F-juniorien kilpailut, joihin voi osallistua useamman seuran pelaajista koostuvat joukkueet, jos seurat eivät saa yksin täyttä joukkuetta. Tyttöpelaajat saavat olla 2v vanhempia.
Peliaika 2*15 min F-C-juniorit, siitä ylemmät 2*20 min

Pelitapa
4-joukkuetta, yksinkertainen sarja, jokainen jokaista vastaan, normaalipistelasku, sarjamuotoinen. pronssiottelu ja finaali.
5-joukkuetta, yksinkertainen sarja, jokainen jokaista vastaan, normaalipistelasku, sarjamuotoinen. pronssiottelu ja finaali.
6-7 joukkuetta, kaksi lohkoa, lohkovoittajat välieriin, puolivälierät a2-b3, b2 – a3, voittajat jatkoon (a1 – b2/a3) (b1- a2/b3), pronssiottelu ja finaali.
8 joukkuetta. kahdessa lohkossa, jatko A1-B2 ja A2-B2, Pronssi, Finaali

Järjestyksen runkosarjassa ratkaisee:
Keskinäinen ottelu, maaliero, tehdyt maalit, lasketut maalit.
Välierissä 5 min ”hopeinen jatkoaika” – aika pelataan loppuun.
Tasan jatkoajan jälkeen 3 ampujaa, tasan rangaistuslaukauksien jälkeen, mies miestä vastaan ensimmäiset ampujat vuorollaan.
Maalien koko, F- juniorit käyttävät leijonamaalia muissa ikäryhmissä normaalit maalit
Kentän koko ja pelaajamäärä, F-juniorit pelaavat poikittaisella kentällä rajattuna siniviivalta matalalla reunustalla. 4 kenttäpelaajaa ja maalivahti. Muissa ikäryhmissä koko kenttä ja 5+1 pelaajaa.
Pelikielto kumoutuu pääsääntöisesti saadussa turnauksen sarjassa. Muutoin pelikielto kumoutuu seuraavassa sellaisen sarjan joukkueen ottelussa, johon pelaaja on ollut kirjattuna ennen turnausta.

Ikärajat 2023-2024
A-juniorit 2002-2005 syntyneet
B-juniorit 2006-2007 syntyneet
C-juniorit 2008-2009 syntyneet
D-juniorit 2010-2011 syntyneet
E-juniorit 2012-2013 syntyneet
F-juniorit 2014-2015 syntyneet

Nuorten edustusoikeus on seurakohtainen siten, että se käsittää pelaajan iän mukaisen alimman ikäluokan joukkueen sekä sitä vanhemmat ikäluokat joukkue / ikäluokka ja tämä lasketaan yhdeksi edustusoikeudeksi. Jos seuralla on useampia joukkueita samassa ikäryhmässä koskee edustus vain yhtä ko. ikäryhmän joukkuetta. Nuorten SM-turnauksiin seuralla on mahdollisuus yhdistää joukkueistaan yksi joukkue turnausta varten. (KS 25 §)

Seura voi osallistua nuorten SM-turnauksiin myös useammalla saman ikäryhmän joukkueella.

Joukkueet koostuvat saman seuran lisenssipelaajista. Poikkeuksen muodostaa E- ja F-juniorien kilpailut, joihin voi osallistua useamman seuran pelaajista koostuvat joukkueet, jos seurat eivät saa yksin täyttä joukkuetta. Tyttöpelaajat saavat olla 2v vanhempia. (Erillissäänöt 13.1.2010 2 §)