Voitto ei kelvannut Napikselle

Voitto ei kelvannut Napikselle

 

Rovaniemi 15.12.2013

Napapiirin Kaukalopallo – Top-Team 1-4 (0-2, 1-2)

 

NapaKP:n otteluraportti

 

Oulun Top-Team suorastaan tyrkytti voittoa sunnuntaina Lappi-Areenalla. Kotijoukkue Napapiirin Kaukalopallo ei kutsuun vastannut. Hyökkäystehojensa kanssa vaikeuksissa olleet isännät hävisivät vähän tapahtumia sisältäneen ottelun 1-4 (0-2, 1-2).

 

Lappi-Areenan illassa parhaimmat onnistujat taisivat lopulta olla tuomarikaksikko Tommi Rissanen ja Joni Haataja. Vasta toista pääsarjaotteluaan viheltänyt Haataja on saanut nopeasti viheltämisen juonesta kiinni. Pelaajatausta näkyy luonnollisesti.

 

Sen sijaan joukkueet eivät voi itselleen kovin korkeaa arvosanaa antaa. Napis ja Top-Team tarjoilivat kotiyleisölle melko pitkäveteisen iltanäytöksen.

 

Top-Teamin karvaus oli Napikselle myrkkyä läpi ottelun. Oululaisten iskiessä iholle kiinni isäntien oli hyvin vaikea päästä liikkeelle omalta alueelta. Top-Teamin keskialueen peli oli pari pykälää parempaan molempiin suuntiin pelattaessa, mutta eivät vieraatkaan Napiksen maalilla juhlineet.

 

Ottelun avausmaali ajassa 3:49 oli samalla koko illan komein. Top-Teamin Hermanni Nylander laukoi lähes siniviivalta suoraan yläkulmaan. Napiksen maalilla Pasi Sarajärvi ei edes nähnyt palloa. Kuudennella minuutilla Joni Keltamäki pääsi läpiajosta viimeistelemään 0-2.

 

Vielä Top-Teamin 0-3 maalin jälkeenkin Napis oli sopivalla iskuetäisyydellä. Juha-Matti Siepin yritys rangaistuskuljetuksesta oli rohkea, mutta päätyi karvan verran vasemman etukulman yli. Marko Suopanki sentään nostatti isäntien toiveita ylivoimalla 1-3 kavennuksella.

 

Illan viimeisen maalin kaltaisista eivät valmentajat omien päitä silittele. Napiksen hyökkäyksen päätteeksi, kun ketjun pitäisi polkea alas ja puskea keskialueella kaveria kylkeen kiinni, koko hyökkäyskolmikko valuu laiskahkosti vaihtoon. Kaverilla on käytännössä koko kenttä auki Napiksen maalille saakka.

 

Toki ottelua oli tuossa vaiheessa jäljellä enää kolmisen minuuttia, ja hyökkääjien lievä turhautuminen on tilanteessa inhimillistä.

 

Napapiirin Kaukalopallon väreissä ensimmäistä peliään pelasivat nuori puolustaja Artturi Vaara sekä paluun kaukalopalloon tehnyt kokenut liigajyrä Tommi Hyvönen. Molemmat miehet selvisivät urakastaan kunnialla.