Viekö SM-sarjan mestaruuden Flexolahti vai Hamarin Elo

Viekö SM-sarjan mestaruuden Flexolahti vai Hamarin Elo

28.03.2014 22:23

Hamarin Elo ja Flexolahti pelasivat Porvoossa kaukalopallon SM-sarjan ensimmäisen finaaliottelun viime lauantaina jonka Flexolahti voitti niukasti 5-4. Voitot ovat Flexolahdelle 1-0. Huomenna lauantaina pelataan toinen finaaliottelu ja sunnuntaina tarvittaessa kolmas. Mestaruus ratkaistaan paras kolmesta.
Flexolahti vei ensimmäisen finaaliottelun maalein 5-4 ja on kiinni mestaruudessa. Toinen voitto ei kuitenkaan helpolla tule, siitä Hamarin Elo pitänee huolen. Hamarin Elon pelaajat olivat lauantain tappion jälkeen sen verran pettyneitä, että latautunut joukkue on lahtelaisia vastassa.
Hamarin Elon valmennus on tehnyt omia ratkaisuja ja muokannut ketjuja, jotta joukkue saataisiin hereille ja pelaamaan omalla tasollaan. Sitä nimittäin joukkue ei tehnyt ensimmäisessä finaalimatsissa. Ketjujen kokoonpanot pysyvät visusti salassa niin kuin tapana on ennen ratkaisun hetkiä. Myös viime kohtaamisessa pahasti tökkineeseen ylivoimapeliin on haettu uusia ulottuvuuksia, jotta tehoja löytyisi.
Flexolahden joukkueesta tiedetään ainakin sen verran, että lauantain pelistä poissa ovat viime pelissä punaiset kortit saaneet joukkueen kapteeni/valmentaja Blomberg ja kovaotteinen, jälkipeliä harrastava Kaskinen. Viime pelissä loistanut kaksikko Kylmämaa ja Kiiskinen nähdään varmasti jäällä ja suuri luku peliminuutteja on todennäköisesti luvassa molemmille.
Rakkaiden verivihollisten kamppailuissa on luvassa paitsi näyttäviä yksilösuorituksia ja tiukkaa puolustamista myös tunteikkaita hetkiä. Flexolahden ja Hamarin Elon, kahden edelliskevään mestarin, taistot ovat lähes poikkeuksetta olleet värikkäitä.
“Finaalisarja alkoi tiukkana, ja varmasti myös jatkuu sellaisena. Kun pienet asiat ratkaisevat, tahtopuoli nousee korostetusti esiin”, Flexolahden pelaajavalmentaja Jari Blomberg ennakoi.
Lahtelaisseuran manageri uskoo myös yleisöä kertyvän lehtereille. “Lahdessa on pitkin viikkoa ollut joukkueemme ympärillä kova noste päällä. Sen perustella SM-finaalit kiinnostavat lahtelaisia”, Laitinen sanoo.
Lauantaina peli alkaa jo klo 12.00 Lahden Isku Areenalla, mikä tuo hieman omia mausteita peliin. Kroppa on saatava ajoissa hereille poikkeukselliseen ”aamupeliin”. Kaukalopallojoukkueet tunnetusti treenaavat ns. lepakkovuoroille, joten asetelma on uusi kaikille.
Hamarin Elo on saanut myös fanibussiin liikkeelle, johon mahtuu vielä mukaan. Lähtö Porvoon jäähallilta klo 10:30 ja paluu noin klo 16. Toiveena on, että tällä kertaa pystytään myös katsomon puolella vastaamaan Flexolahden äänekkäälle faniryhmälle.
Kaukalopallon tulospalvelu
Kaukis-TV LIVE
29.3. 2. Finaaliottelu klo 12.00 Isku-Areena, Lahti
30.3. 3. Finaaliottelu tarvittaessa 18.30 Isku-Areena, Lahti