Työpaikkojen SM-turnaus Lohjan Kisakallio 24 – 25.1.2015

DNA Kauppa Työpaikkojen Suomen Mestariksi

27.01.2015 16:38

DNA Kauppa voitti työpaikkojen Suomen Mestaruuden viikonloppuna käydyssä työpaikkojen Suomen Mestaruusturnauksessa Lohjan Kisakalliossa. Finaalissa DNA Kauppa voitti Hyvinkään Koneen Kerhon maalein 5-6 rangaistuskuljetuskilpailun jälkeen. Pronssiset mitalit matkasivat Kuopioon, kun Piipputiimi voitti pronssiottelussa SOL:n joukkueen maalein 0-3.

Työpaikkojen SM-turnaus Lohjan Kisakallio 24 – 25.1.2015

Turnausraportti:

Kaukalopallon työpaikkojen Suomen Mestaruudesta taisteltiin 24 – 25.1.2015 Lohjan Kisakalliossa.  Turnaukseen oli ilmoittautunut yhdeksän firmaa ympäri Suomea. Turnaus aloitettiin lauantaina aamupäivästä, jolloin käynnistyivät alkulohkojen pelit. Joukkueet oli jaettu kolmeen alkulohkoon, jossa jokaisessa pelasi kolme joukkuetta. Alkulohkojen voittajat, kakkoset ja paras kolmonen pääsivät suoraan puolivälieriin ja lohkojen huonoimmat kolmoset taistelivat viimeisestä puolivälieräpaikasta jatko-ottelussa. Alkulohkoissa puhtaalla pelillä lohkojensa ykköseksi pelasivat Neste Oil Jalostamot, Koneen Kerho ja DNA Kauppa. Viimeisestä puolivälieräpaikasta taistelivat lohkojensa jumbot Niemi Palvelut ja Kaivuliike Talonpoika. Niemi Palvelut vei ottelun nimiinsä maalein 6-3 ja raivasi tiensä lauantai-illan puolivälieriin.

 

Puolivälierien tiukin kamppailu käytiin Neste Oil Jalostamon ja SOL:n välillä, jossa ratkaisua jouduttiin hakemaan aina rangaistuskuljetuskilpailusta asti. SOL:n maalivahtina kunnostautui SM-sarjassakin torjuva Mikko Joensuu, joka upeilla torjunnoillaan takasikin paikan välieriin ottelun päättyessä rangaistuskuljetuskilpailun jälkeen SOL:n voittoon lukemiin 2-3. Myös illan viimeisessä puolivälierässä käytiin tiukkaa kamppailua jatkoon pääsystä, kun Evälahti ja Piipputiimi kohtasivat. Piipputiimi sai pidettyä Evälahden taituri Marko Vainikan kurissa tiiviillä puolustuspelillä ja vei voiton nimiinsä maalein 1-3. Muut välieriin selvinneet joukkueet olivat DNA Kauppa ja Koneen kerho. Viideltä joukkueelta päättyi näin turnaus ennenaikaisesti jo lauantain otteluihin.

 

Sunnuntain välierien ensimmäisessä ottelussa kohtasivat DNA Kauppa ja SOL. SOL keskittyi ottelussa tiiviiseen puolustuspelaamiseen ja iski vastahyökkäyksillä. Hyvästä taktiikasta huolimatta SOL ei pysynyt DNA Kaupan kyydissä koko ottelua ja DNA Kauppa matkasi finaaliin maalein 4-2. Välierien toisessa ottelussa kohtasivat Koneen Kerho ja Piipputiimi. Pitkään näytti siltä, että Piipputiimi pitää SM-sarja pelaajia vilisseen Koneen Kerhon kurissa ja vie ottelun, mutta Sami Elon vihainen lämäri pelasti Hyvinkääläiset ja ottelu eteni rangaistuskuljetuskilpailuun. Siinä Koneen Kerho oli Kuopiolaisia etevämpiä ja vei välierän maalein 3-2.

 

Pronssiottelu käytiin SOL:n ja Piipputiimin välillä. Piipputiimi hallitsi pelitapahtumia läpi ottelun ja korjasi ansaitusti pronssiset mitalit vieden ottelun nimiinsä maalein 0-3. Finaalissa kohtasivat läpi turnauksen tappioitta edenneet Koneen Kerho ja DNA Kauppa. Ottelu tarjosi tasokasta kaukalopalloa ja draamaa läpi ottelun. Pitkään näytti siltä, että DNA Kauppa laskettelee helppoon voittoon johtaen ottelua jo 4-2. Koneen Kerho iski kuitenkin salamana kolme maalia ja siirtyi 5-4 johtoon. Turnauksen ehdoton tutkapari DNA Kaupan Lauri Rasi ja Janne Laakso olivat kuitenkin toista mieltä ottelun voittajasta ja tasoittivat ottelun loppuhetkillä Laakson viimeistellessä ja Rasin pohjustaessa. Näin finaali huipentui rangaistuskuljetuskilpailuun. Rangaistuskuljetuskilpailussa DNA Kauppa viimeisteli kylmän viileästi ja maalivahti Janne Nieminen hoiti oman tonttinsa tyylikkäästi, näin DNA Kauppa korjasi Suomen Mestaruuden nimiinsä maalein 5-6. Hyvinkään Koneen Kerholle hopeaa. Turnauksen parhaana pelaajana palkittiin DNA Kaupan nro. 9 Lauri Rasi.

 

Suomen Mestari DNA Kauppa

 

Hopea Koneen Kerho

 

Pronssi Piipputiimi

 

Turnauksen paras pelaaja Lauri Rasi DNA Kauppa

 

Osallistuneet joukkueet:

Neste Oil Oyj Jalostamot, Ympäriä Suomea

Koneen Kerho, Hyvinkää

DNA Kauppa, Ympäri Suomea

SOL Palvelut, Helsinki

Niemi Palvelut, Helsinki

Piipputiimi, Kuopio

Evälahti Oy, Imatra

Kaivuliike Talonpoika Oy, Lappeenranta

Lappeenrannan Energia, Lappeenranta

 

Tulokset ja tilastot