SM Kaukalopallon tulokset viikonlopulta

SM Kaukalopalloa pelattiin viikonloppuna Nummelassa ja Lahdessa.

 

Lauantai 9.12

Vikings – RB KIKKA 88

Lopputulos: 4-7 (3-2, 0-2, 1-3)

Nummela Vikings sai vieraita Imatralta, kun RB KIKKA 88 saapui Esbecon Areenalle viikonlopun ensimmäiseen SM-taistoon. Kyseessä oli kauden ensimmäinen kohtaaminen joukkueiden välillä. Ennen ottelua joukkueet olivat tasapisteissä, molemmilla oli kerättynä kuusi pistettä. Tämä lupaili erittäin tasaväkistä ja jännittävää kamppailua kentällä. Ottelu etenikin tasaisissa merkeissä, mutta lopulta imatralaiset onnistuivat ratkomaan tuloksen ottelun viimeisen vitosen aikana.

Kotijoukkueen Niko Hermunen osui kahdesti ja Pietari Oksalle kirjattiin 1+1 tehomerkinnät. Vierasjoukkueessa kahden maalin iltaa viettivät Mikko Suninen, Sami Virolainen sekä illan tehokkaimpana Jarkko Lapatto (2+3).

 

Sunnuntai 10.12

RCP- RB KIKKA 88

Lopputulos: 9-8 (3-4, 5-1, 1-3).

Ottelun lopputulos kertoo jälleen, että kuluvan kauden SM-sarja on jopa odotettua tasaisempi. Joka pelissä pitää pystyä ehjään suoritukseen, jos mielii napsia pisteitä.

Sunnuntaina Lahdessa RCP vei peliä suurimman osan ajasta. RCP keskittyi hyökkäämään aktiivisesti ja lyömään karvauksessa painetta vastustajalle. Kokenut Kikka-88 puolestaan keskittyi pienessä kaukalossa pääosin puolustamiseen ja vastaiskuihin, mutta pystyi ajoittain myös määrittämään pelin rytmiä. Kikka-88 oli vaarallinen tilaa saadessaan, ja erityisesti joukkueen ylivoimapeli vaikuttaa toimivan. Muun muassa kokenut hyökkääjä Mikko Suninen ja puolustaja Perttu Vuojolainen ovat taitavia ja tehokkaita pallon saadessaan. Taitava hyökkääjä Janne Mäkinen pelasi nyt ensimmäisen pelinsä Kikan paidassa ja viimeisteli kertaalleen. Kikka saa hänestä loistavan vahvistuksen hyökkäykseensä. Vaikka yhdeksän meni omiin, maalivahti Tommi Sipiläinen voi olla iltapuhteeseensa tyytyväinen. Hän esitti tukun paraaatipelastuksia.

RCP on tehnyt toistaiseksi vähän maaleja, mutta pystyi nyt jopa yhdeksään osumaan. Huippupaikkoja olisi riittänyt vielä selvästi useampaankin.

RCP:n ykköshahmot olivat puolustaja Joona Hiltunen ja taiturihyökkääjä Elmeri Hovinen. Kummatkin osuvat kahdesti. Lisäksi kokenut lajilegenda Mikko Peltonen oli tehokas (1+2). Ison säväytyksen teki myös puolustaja Saska Putkonen, joka on eittämättä koko sarjan parhaimmistoa. RCP:n kokoonpanossa moni pelaa vasta ensimmäistä SM-kauttaan, ja heistä yksi on hyökkääjä Joona Nevalainen, joka teki nyt uransa ensimmäisen SM-maalin, samoin kuin puolustaja Mathias Sundén.

– Tämä oli meille henkisesti tärkeä voitto. Olemme hiljalleen saamassa pelin rymistä kiinni. Puolustuspelissämme on vielä tekemistä, mutta onneksi hyökkäyksessä hyvät aihiot alkavat jo realisoitua tulokseksi, RCP:n urheilujohtaja Mikko ”Yki” Joensuu kommentoi.

RCP:n Elmeri Hovinen (#13) onnistui kahdesti maalinteossa

 

Tämän kalenterivuoden viimeinen SM-kaukalopallo-ottelu pelataan lauantaina 16.12. klo 12.30. Kyseessä on Pohjoisen derby osa II, kun NapaKP isännöi jälleen RB-Oulua. Itsenäisyyspäivän kohtaamisessa oululaiset voittivat 3-5.

 

Sarjataulukko sekä viime viikonlopun tulokset ja tulevat ottelukierrokset nähtävissä: SM KAUKALOPALLO (torneopal.fi)

Täältä voit palata viikonlopun otteluihin:

Ottelutallenteet kaukalopallo.tv (kaikki ottelut)