RBA sai pisteen Norsuilta

RBA sai pisteen Norsuilta

RBA – Norsut 10 – 10 (2-4)(8-6)

RBA:n tekemä otteluraportti

RBA lähti otteluun Norsuja vastaan mielessään mahdollisuus säilyttää hengissä toiveet Play-Off-otteluihin pääsystä. Tämä olisi vaatinut voittoa pelistä, mutta sittenkin olisi käytännössä vaadittu voittoa vähintään kahdesta, mieluummin kaikista kolmesta jäljellä olevasta ottelusta. Periaatteessa tuloksena ollut tasapeli 10-10 jätti jonkinlaisen oljenkorren, mutta käytännössä olemme kyllä ulkona. Pitänee sitten ajatella asiaa niin, ettemme ”joudu” matkustamaan etelään.

Saime peliin tällä kertaa täydet kolme ketjua ja kaksi pakkiparia, joten ainakaan luisteluvoiman ei pitänyt loppua meiltä. Siitä huolimatta ottelu näytti etenevän turhan paljon viime viikonlopun vierasottelua muistuttaen eli tilanteita tasaväkisesti, mutta vastustaja oli maalipaikoissaan tehokkaampi. Osansa oli siinäkin, että me yritämme tehdä aivan liian hienoja maaleja tai etsiä sitä avointa paikkaa, kun vieraat yrittivät ”puolittaisistakin” paikoistaan. Kun paljon yrittää hyvistä ja vähemmän hyvistä paikoista, niin aina joku pallo eksyy maaliin vahingossakin. Osittain paikkoja Norsuille ensimmäisellä puoliajalla toi sekin, että otimme kaksi jäähyä, vaikka alivoimat kestimmekin. Ottelun ensimmäistä maalia tarvitsi odottaa vain reilut kaksi minuuttia, ja tekijänä tietenkin vierasjoukkue. Siitä edettiin vajaan yhdeksän minuutin kohdalle ennen tasoitustamme, mutta se kuuluisa maalin jälkeinen vaihto, ja taas olimme tappiolla. Kun 11 minuuttia oli pelattu, päästimme vieraat ylivoimahyökkäykseen, mitä he eivät jättäneet käyttämättä. Tämän jälkeen saimme taas tiivistettyä peliämme, mutta kyllähän totuuden nimessä Tappi pelasti pitkin erää melko varmoiltakin näyttäneitä maalipaikkoja. Kun erää oli jäljellä reilut viisi minuuttia, pääsimme jälleen maalin päähän, mutta vain minuuttia myöhemmin olimme hieman huolimattomia vaparitilanteessa. Näin taukonumeroiksi tuli 2-4.

Tauolla kopissa todettiin, että ei peliä mitenkään vielä ole ratkaistu, meidän vain täytyy pitää luistelua yllä ja saada tällä kertaa pienemmällä miehistöllä mukana oleva vastustaja väsymään. Saimmekin pari kavennusmaalia aikaan erän alkupuolella, mutta valitettavasti Norsut kuittasi kummankin aina kahdella eli 36 minuutin kohdalla olimme jo neljän maalin verran tappiolla numeroissa 4-8. Tämän jälkeen tehty aikalisä näytti auttavan, kun pari minuuttia myöhemmin aloimme saada palloa maaliin tiuhempaan ja reilun minuutin välein osuimme kolmesti. Tulikohan siinä sitten jonkinlainen hyvän olon tunne, kun 7-8 -maalin jälkeisessä vaihdossa kolisi taas omissa. Tällä kertaa tämä ei meitä lannistanut, vaan teimme itse pian taas tiuhaan tahtiin kolme maalia päästen näin ottelussa ensimmäisen kerran johtoon, kun kello näytti aikaa 46.37. Kun vielä Norsuille tuomittiin rangaistuskin tämän jälkeen, alkoi näyttää hyvältä. Niinhän siinä kuitenkin kävi, että pienen huolimattomuuden seurauksena vastustaja tasoitti loppunumerot 10-10 alivoimalla.

Ottelu pääsi alkamaan jonkin verran myöhässä edellisen pelin venyttyä harvinaisen pitkäksi. Sehän ei ketään varsinaisesti haitannut, mutta lähinnä tuli riskiksi, että ehditäänkö hallista ulos ennen kuin se menee kiinni. No se pelin ulkopuolisista asioista. Peli itsessään oli aika lailla rikkonainen, mutta valitettavasti tuomarilinja heitteli todella laidasta laitaan, kun ajoittain vastustajalta ei olisi saanut ottaa palloa pois ja välillä taas sai runtata miestä laitaan melkein jääkiekkotyyliin. Onneksi loukkaantumisia ei kuitenkaan sattunut. Kaipa linja oli pääosin tasapuolinen, mutta pelin tasoa se ei ainakaan nostanut.

Jälleen kerran tarvitsimme hyvään tulokseen maalivahdilta vähintäänkin hyvää peliä, ja sitä myös saimme korkeasta maalimäärästä huolimatta. Kyllä lukemat johtuivat lähinnä kenttäpelaajien puolustuspelaamisen virheistä niin, että vieraat pääsivät laukomaan liian hyviltä paikoilta. Vastaavasti kyllä itsekin tuhlasimme todellisia avopaikkoja Norsujen moken torjuttua niitä. Viime viikon otteluun nähden saimme tehoa maalintekoon, mutta se ei pelkästään johtunut nyt taas mukaan saaduista pelaajista, koska tehopisteet jakautuivat peräti kymmenelle pelaajalle. Tällaista laajuutta olisi tarvittu muutamassa tappiopelissä ja tarvittaisiin myös viimeisissä tunkosarjan koitoksissa. Tosin pariin edelliseen kauteen nähden saatiin sen verran uutta, että otettiin edes piste sarjassa etukäteen ajatellen kovimpiin kuuluvalta joukkueelta.