RBA kaatoi Napiksen vaihtelevan esityksen jälkeen

RBA kaatoi Napiksen vaihtelevan esityksen jälkeen

RBA – NapaKP (3-2)(7-5)

Viime viikonlopun jään pinnalle palautuksen jälkeen RBA sai Linnamaan myöhäisotteluun vastaansa Napapiirin Kaukalopallon. Vastustajalla olisi varmasti hampaankolossa ja oletettavasti asenne kohdallaan, kun pari viikkoa aiemmin olimme hakeneet pisteet Rovaniemeltä. Melkoisen vuoristoradan jälkeen Napis sai kuitenkin poistua pelistä tyhjin käsin numeroin 10-7.

Ottelun alku oli taas kerran RBA:lta varsin huolimaton, ja pallo oli verkossa jo ennen ensimmäisen minuutin täyttymistä. Eipä kyllä vastustajakaan hirmuisen kauaa saanut johdostaan nauttia, kun peli oli tasan ajassa 1.57. Jos joku tässä vaiheessa kuvitteli näkevänsä varsinaisen maali-iloittelun, oli kyllä väärässä. Kumpikin joukkue pisti hanat kiinni varsin pitkäksi aikaa, vaikka hyviäkin paikkoja oli. Kun erää oli jäljellä reilut neljä minuuttia, Napis pääsi uudelleen johtoon, mutta taas reilu minuutti tästä tuli tasoitus meille harvinaisesti maalinedusruuhkasta. Taukonumerot 3-2 Antti Hyvärinen laukoi hirmuisen maskin takaa vain pari sekuntia ennen summeria.

Aivan toisen erän alku oli sentään edellistä parempi niin, ettei heti soinut omissa. Sen sijaan neljän minuutin jälkeen alkoi tapahtua kunnolla. Ensin vieraat tekaisivat kolme häkkiä 57 sekunnissa mennen jo kahden maalin johtoon. Tässä vaiheessa olikin jo aikalisän paikka, mikä ensin näytti auttavan, kun puoli minuuuttia myöhemmin saimme kavennuksen ja taas hieman uskoa omaan peliin. Eipä olisi vielä kannattanut aivan nuolaista, kun vain 18 sekuntia myöhemmin pallo oli taas meidän maalissamme ja vielä kerran siitä puolen minuutin kuluttua. Näin Lapin pojat olivat rykäisseet itsensä kolmen maalin johtoon vain 2 minuutin ja 28 sekunnin ajalla. Peli ei onneksi ollut vielä suinkaan pelattu, vaan reilun minuutin päästä oli Napiksen veskarilla taas vuoro antautua. Tästä nousimme tasaisesti parin minuutin välein tasatilanteeseen ja jälleen johtoon, kun peliä oli jäljellä vajaat kymmenen minuuttia. Viimeisten kahden minuutin aikana saimme vielä kaunisteltua eron kolmeen osumaan, kun vieraat joutuivat yrittämään tasoitusta jo riskilläkin.

Pääosin peli oli varsin tasainen, ehkä pientä RBA:n painostusta kokonaisuudessaan. Mutta, mutta… Toisen jakson alkupuolella joukkueelta unohtui kaikin puolin oman pään pelaaminen kumpaankin suuntaan niin, että vastustaja pääsi tekemään maaleja vähän paikasta kuin paikasta. Itse asiassa edellisenä viikonloppuna oli ajoittain samanlaisia oireita, silloin vain tökki lisäksi hyökkäyspelikin. Onneksi kuitenkin saimme rivit järjestykseen niin, että pisteet jäivät kotiin. Ensi viikonloppuna pitää olla Top Teamia vastaan terävämpänä. Pallo on saatava tekemään töitä, koska he tulevat samaan tapaan aggressiivisesti päälle kuin RB Oulu ja myöskin puolustavat organisoidusti. Kaikki todella hyvät maalipaikat on myös hyödynnettävä toisin kuin nyt, kun rankkarikin tuhrittiin.

AKu