RBA aloitti uuden vuoden kaatamalla Takinin

RBA aloitti uuden vuoden kaatamalla Takinin

RBA – Team Takini 14 – 6 (5-2)(9-4)

RBA:n tekemä otteluraportti

Kevätkauden aloitus meni RBA:lla tammikuun puoleen väliin alkujaan loppiaisen aikaan tarkoitetuksi pelin siirryttyä myöhemmäksi. Vastaan ottelussa tuli viime kausilla pahaksi kannoksi osoittautunut Takini. Sarja-avauskin oli syksyllä tiukkaa vääntöä harvinaisen vähämaalisessa kaukispelissä. Se oli tiedossa, että takki auki ei peliin kestä lähteä, vaikka vieraiden kausi onkin ollut yllättävän heikko pelaajamateriaaliin nähden. Onnistuimme kuitenkin pitämään pisteet kotona numeroin 14-6.

Ottelu alkoi tasaisena, mutta numerollisesti meidän kannaltamme hyvin, kun reilun kahden minuutin jälkeen menimme johtoon. Vähän yli viiden minuutin kohdalla Takini tuli tasoihin ehkä ansaitustikin. Kun menimme uudelleen johtoon ajassa 7.20, emme sen jälkeen enää siitä asemasta luopuneetkaan. Paikkoja vierailla kyllä oli, mutta Tappi otti maalissa väliin aika uskomattomiakin torjuntoja kenttäpelaajien sekoiltua puolustuksessa. Toisaalta Paavo käytti kerran mainiosti hyväkseen heittäytymisen sallivaa sääntöä pelastaen meidät takaiskulta laittautumalla kyljelleen makaamaan lähes maaliviivalle. Erän loppupuolella vastustajalla alkoi tappioasemassa hieman hermokontrolli pettää ja rangaistusaition ovi käydä. Neljännen maalin saimme ensin tasavajaalla ja vielä saman jäähyn aikana taukonumerot 5-2 ylivoimalla. Vajaa minuutti ennen taukosummeria pääsimme kahden miehen ylivoimalle, kun jo tulossa olleen jäähyn vihellyksen jälkeen Takinin pelaaja taklasi meidän pelaajamme laitaan. Koska tämä tuli niin selvästi tilanteen ulkopuolella ja vihellyksen jälkeen, viisiminuuttinen tai jopa ulosajokaan ei olisi ollut suuri vääryys.

Toinen puoliaika alkoi siis viidellä kolmea vastaan ylivoimalla, jonka aikana emme saaneet tulosta pelin mentyä näpertelyksi. Sen sijaan heti rangaistusten loppumisen jälkeen verkko heilahti ajassa 26.17. Hetkeä myöhemmin olimme taas ylivoimalla ja nyt homma taas toimi. Vielä reilut puoli minuuttia ja tilanne oli 8-2, mutta heti perään hieman huolimattomuutta omassa päädyssä, tuloksen voi arvata. Kun 32 minuutin jälkeen teimme kolmessa ja puolessa minuutissa välissä ylivoimallakin numeroiksi jo 12-3, joukkueella ote pääsi löysäämään ja kuviteltiin voitavan tehdä mitä vain. Voittohan ei enää ollut uhattuna, mutta Takini pääsi muutaman sekunnin välein räppäämään kaksi maalia aivan turhista tilanteista. Opittiinpahan kuitenkin huolellisuutta, mutta aikalisän se vaati. Loppu oli sitten pääosin pelailua, vaikka kyllä vieraat yrittivät vähintäänkin kaunistella numeroita, mutta viimeistään Tappi esti aikeet. Seuraava maali oli sitten taas viidellä kolmea vastaan, kun taas vastustaja sai kaksi rangaistusta samaan aikaan. Siinä tuomarikin kyllä auttoi meitä, kun toinen jäähyistä tuli Takinin pelaajan kompuroitua omiin jalkoihinsa ja Ile sitten kaatui häneen. Itse en tätä olisi tulkinnut vastustajan kaatamiseksi heittäytymisen yhteydessä, mutta tuomari oli eri mieltä. Takinikin ehti vielä tehdä yhden ylivoimaosuman ennen kuin me teimme viimeisen niitin loppunumeroiksi 14-6 vain 12 sekuntia ennen päätössummeria.

Kokonaisuudessaan peli oli meiltä varsin ryhdikäs esitys, vaikka ajoittain olimmekin melkoisessa pyörityksessä. Ensimmäisellä puoliajalla saattoi vierailla olla jopa hieman enemmänkin maalipaikkoja, mutta tällä kertaa vedimme pidemmän korren maalivahtipelissä. Varsinkin toisella puoliajalla sitten teimme kyllä sellaisia klap-klap-osumia, ettei niissä veskarilla ollut minkäänlaisia jakoja. Varsinkin Jone ja Toma olivat pelissä liekeissä kummankin kaavittua kasaan yhdeksän tehopistettä. Ylivoimallakin saimme pallon rysään neljästi ja kerran juuri vastustajan rangaistusten päättymisen jälkeen. Varmaan jäähyjen määrään vaikutti osaltaan myös Takinin turhautuminen, kun mikään ei oikein tuntunut onnistuvan. Kyllä heillä näitä lukemia parempi joukkue kuitenkin on, mutta kun pallo pomppii väärään suuntaan niin se sitten pomppii, se on koettu joskus itsekin.

Seuraavassa pelissä pitää olla paljon huolellisempi tai tulee turpiin niin, että tukka lähtee. Norsut osaa kyllä käyttää paikkansa hyväkseen, ja samanlaisen maalimäärän tekeminen itse on äärimmäisen epätodennäköistä.