Napapiirin Pantterit sinettiseuraksi ja Suomen suurimmaksi

Kun pienestä tehdään suuri

Napapiirin Pantterit sinettiseuraksi ja Suomen suurimmaksi

Kari Pyykkö
Rovaniemi
Napapiirin Panttereilla oli kauden päättäjäisissä monta syytä juhlaan. Syksyllä 10-vuotiaaksi ehtivä pirteä rovaniemeläinen palloiluseura palkittiin samalla kertaa Nuori Suomi -sinetillä ja Suomen Kaukalopalloliiton vuoden junioriseurana.
Kakun kuorrutti tieto, että Pantterit on nyt myös Suomen suurin kaukalopalloseura lisenssipelaajilla mitattuna. Pantterit kiilasi kärkipaikalle pitkään ykkösenä paistatelleen helsinkiläisen Bewen ohitse.
– Porukka on kasvanut vuodessa yli 100 jäsenellä. Olemme pyrkineet hallittuun kasvuun, mutta nyt oli mopo karata käsistä, myönsi Pantterien puheenjohtaja Juha Yliniva.
Panttereita on nyt kaikkiaan yli 300. Virallisia kaukalopallon lisenssipelaajia on 175. Kun summaan lisätään jääkiekon lisenssipelaajat, pelaajia on yli 250. Loppujoukko muodostuu tytöistä, äideistä ja ikämiespelaajista. Vaikka Pantterit mielletään junioriseuraksi, pyörittää seura myös Kunnossa kaiken ikää -ryhmiä, jotka ovat Ylinivan mukaan yhä kasvussa.
Kehittää tai jarruttaa
Puhtaasti talkoopohjalta pyörivä seura alkaakin puheenjohtajan mukaan olla toiminnan puolesta ylärajoilla.
– Meillä on kaksi vaihtoehtoa: kehittää tai jarruttaa. Nuori Suomi -sinetti on merkki laadusta ja se asettaa omat haasteensa jatkolle.
Pantterit on vasta toinen kaukalopalloseura Suomessa, joka on saanut Nuori Suomi -sinetin. Ensimmäisen sinetin pokkasi vuosi sitten jyväskyläläinen Trio.
– Vuoden junioriseuraksi ei tällä kertaa ollut edes vaihtoehtoja, totesi tunnustukset jakanut Suomen Kaukalopalloliiton hallituksen jäsen Ari Kurttila.
Pantterit oli ainoa seura Suomessa, joka osallistui kaikkien ikäluokkien SM-turnauksiin A-junioreista F-junioreihin. Sokerina pohjalla talven taistoista oli D-junioreiden voittama Suomen mestaruus.
Juha Yliniva kertoo, että toiminta kasvaa sitä myöten kun on resursseja. – Pantterimainen tapa toimia on kouluttaa ensin ohjaajat ja kasata taustaryhmät. Sen jälkeen kootaan joukkue.
Esimerkkinä Yliniva mainitsi seuran D-juniorit, joiden taustaryhmään kuuluu kolme valmentajaa, kaksi joukkueenjohtajaa ja kaksi huoltajaa.
Kova kilpailu lapsista
Jäsenmäärän kasvu kertoo, että Panttereissa tehdään ilmeisen monta asiaa oikein.
– Rovaniemellä on lajien välillä kova kilpailu lapsista. Olemme tiukassa raossa, sillä urheilu on kaupungissa hyvissä kantimissa, vaihtoehtoja ja esikuvia löytyy, Yliniva huomioi.
Pantterit on näyttänyt monella tapaa, miten pienestä tehdään suuri. Puheenjohtaja muisteli seuran budjetin olleen ensimmäisenä vuonna 3500 markkaa. Nyt se on jo 70 000 euroa.
Kauden päättäjäisissä palkittiin seuraavat: kauden kehittyjä F-juniorit, kauden luottopelaaja Vili Sarrijärvi, kauden fair play -pelaaja Saku Yliniva, kauden ohjaaja Hannu Uimaniemi, kauden seurahenkilöt Petri Allen ja Antti Määttä, kauden junioripelaaja Juho Passoja, vuoden valmentaja Markku Erola, kauden joukkue D-juniorit, kauden yhteistyökumppanit Levi Rakennus Oy ja K-market Pekkala. LC Lainas luovutti Panttereiden toimintaan 900 euron tukishekin.
Fakta
Napapiirin Pantterit
Perustettu syksyllä 2000.
Lajiohjelmassa kaukalopallo ja jääkiekko.
Jäseniä yli 300. Kaukalopallon lisenssipelaajia 175 (eniten Suomessa)
Seurassa pelasi päättyneellä kaudella 10 juniorijoukkuetta.

www.napapiirinpantterit.net/