Hamarin Elo vei kaukalopallon Suomen Cupin

Hamarin Elo vei kaukalopallon Suomen Cupin

13.02.2016 19:05

Historian ensimmäinen kaukalopallon Suomen Cupin voitto ratkottiin lauantaina Lempäälässä. Cup-historian ensimmäiseksi mestariksi kruunattiin lopulta Hamarin Elo, kun porvoolaiset kaatoivat finaalissa RB Oulun maalein 12-3.

Ottelun avausosumasta vastasi Oulu ja Pasi Korkatti, kun peliä oli pelattu hieman reilut kymmenen minuuttia. Oululaisille sattui avauserässä kuitenkin kaksi mustaa hetkeä, jotka Elo käytti armotta hyväkseen. Ensimmäistä erää oli jäljellä vajaat neljä minuuttia, kun Elo käänsi tilanteen edukseen vain viiden sekunnin sisään syntyneillä kahdella osumalla.

Avauserää oli jäljellä alle puoli minuuttia, kun Elon toinen tehohetki näki päivän valon. Tällä kertaa osumien välillä oli 20 sekuntia, minkä myötä porvoolaiset karkasivat erätauolle 4-1 –johdossa.

Toisessa erässä Elo karkasi lopullisesti. Oululaiset onnistuivat erässä kertaalleen, mutta Elo peräti viidesti ja näin toiselle erätauolle lähdettiin 9-2 –lukemissa.

Ottelun kolmas erä oli enää muodollisuus ja näin Elo pääsi juhlimaan historian ensimmäistä Suomen Cupin voittoa.

– Fiilikset on kyllä nyt katossa. Hienoa, että onnistuttiin kaatamaan Oulu ja vielä tällaisin lukemin. Pitää kuitenkin muistaa, että ei tässä ole varaa alkaa leijumaan, kun pudotuspelit alkavat. Tästä voitosta ei silloin ole enää hyötyä, Elon valmentaja Tomi Wiiala kommentoi taiston tauottua.

 

TULOSPALVELUUN