Hamarin Elo Suomen Cupin mestaruuteen

Hamarin Elo Suomen Cupin mestaruuteen

Porvoolainen Hamarin Elo on voittanut Suomen Cupin kaudella 2019-2020. Nousujohteisen turnauksen pelannut porvoolaisryhmä kaatoi finaalissa Lappeenrantalaisen LaVin maalein 11-2. Suomen Cupin voitto on seuralle historian toinen, edellinen mestaruus tuli kaudella 2015-2016, jolloin finaalissa kaatui RB-Oulu. Mikael Kylmämaasta tuli ainoa pelaaja, joka on päässyt nostamaan kannua jokaisena kautena, kun mestaruudesta on pelattu. Turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi valittiin mestaruusryhmän Ville Nieminen. Turnauksessa palkittiin myös erotuomari Harri Lautala, joka saavutti 4000. ottelun rajapyykin turnauksen alkulohkon peleissä.

Tulokset ja tilastot nähtävisissä tulospalvelussa.

Hamarin Elo, Suomen Cupin mestari 2019-2020

Mestarijoukkueessa pelasivat: Mikael Forsell, Harri Hautajoki, Mikko Joensuu MV, Mikael Kylmämaa, Olli-Valtteri Laaksonen, Robert Lindström, Ville Nieminen, Olli Pelkonen, Janne Saarela, Max Törnqvist ja Jan-Erik Volotin

 

Hopeaa Lauritsalan Visa

Joukkueessa pelasivat: Janne Borgström, Alex Fröjdlund, Samuli Lehtinen MV, Janne Mäkinen, Justus Pelo, Saku Pesonen, Arttu Reinikainen, Eemil Ryhänen, Keijo Ryhänen, Teppo Ryhänen, Tuomo Ryhänen, Simo Silvennoinen,  Miika Sorjonen, Marko Vainikka

 

Turnauksen arvokkain pelaaja Ville Nieminen, Hamarin Elo

 

Erotuomari Harri Lautala hakemassa 4000. ottelun muistamista liiton kaukalopallon lajiryhmän puheenjohtaja Olli Lehtoselta.

Harri Lautalalla 4000 kaukistuomarointia

Lappeenrantalainen kaukalopallon erotuomari Harri Lautala saavutti lauantaina 4000 ottelun tuomaroinnin rajapyykin Kaukalopallon Suomen Cupin turnauksessa. Vihellettyjen ottelujen määrä on tiettävästi yksi suurimpia.

Lautala aloitti viheltämisen kaukalopallossa jo vuonna 1983. Tämä kausi on hänellä 37. pelikausi. Olemukseltaan pitkän huiskea tuomari on ollut koko ajan lajiuskollinen kaukalopallolle. Hän on jakanut oikeutta niin kylä-, koulu-, puulaaki- , SM-sarjan, maaotteluiden ja eri turnauksien otteluissa. Hänen yksi luotettava ominaisuus sääntöjen mukaan menemisen lisäksi uralla on ollut, ettei hän ole koskaan myöhästynyt ilmoitetusta ottelusta.

-Keskimäärin on tullut kaudessa laskujeni mukaan 108 ottelua. Se on pyörinyt siinä 70-170 ottelun tahtia. Pyyntöjä on tullut mm. bandyliigaan viheltämään, mutta olen pysynyt kaukalopallossa, kertoo Kaukalopalloliiiton taholta palkittu tuomari.  Hän mietti kesällä lopettamista, mutta päätti vielä jatkaa ja sanoo uran jatkuvan kausi kerrallaan. Harri Lautala on Imatran Erotuomarikerhon puheenjohtaja.

-Arvostan tätä huomioimista liiton taholta ja toivotan samalla nuoria tuomariksi haluavia henkilöitä mukaan tuomaritoimintaan. Arvostan myös liiton työntekijöitä heidän jaksamisestaan vieden lajia eteenpäin, sanoi Harri Lautala kiitossanoissaan.

 

Mikael Kylmämaa, viisinkertainen CUP-finalisti (4 voittoa)