Flexolahti Suomen Mestariksi

 

Flexolahti Suomen Mestariksi!!!

02.04.2014 14:51

Lauantaina pelattiin Lahdessa SM-sarjan toinen finaali Flexolahden ja Hamarin Elon välillä. Flexolahti vei toisen finaalin nimiinsä maalein 10-8 ja voitti näin ollen kaukalopallon Suomen Mestaruuden kaudella 2013-2014 otteluvoitoin 2-0. Ottelu näytti jo ratkenneen toisessa erässä, kun Flexolahti johti ottelua kahteen otteeseen neljällä maalilla. Porvoolaiset eivät kuitenkaan luovuttaneet helpolla ja nousivat päätöserässä jo lukemiin 8-8. Ajassa 58.07 Flexolahden sankariksi nousi Jani Kylmämaa, joka vei Flexolahden askeleen lähemmäksi mestaruutta. Flexolahden lopullisen mestaruusniitin arkuun iski Jarkko Virolainen tyhjään maaliin ajassa 59.51. Näin pääsivät alkamaan Lahtelaisten mestaruusjuhlat.

Tarkempaa otteluraporttia ja mestaruustunnelmia sekä kuvia pävitetään myöhemmin.

Kotijoukkueen otteluraportti:

Flexolahti runnoi itsensä väkisin mestariksi

 
Kaukalopallon Suomen mestaruus ratkesi viikonloppuna Lahdessa, ja odotetun jännittävien vaiheiden jälkeen. Flexolahti voitti Hamarin Elon finaalisarjan toisessa pelissä 10-8 ja voitti näin ollen mestaruuden otteluvoitoin 2-0.
Flexolahti oli kukistanut Hamarin Elon finaalisarjan avauksessa Porvoossa 5-4, tulikuumien vaiheiden jälkeen. Toisesta ottelussa Elon uskottiin parantavan hyökkäyspeliään, ja niin myös tapahtui. Elo hallitsi pallollista peliä, mutta Flexolahti puolusti taas sinnikkäästi omassa päädyssään ja iski maalinsa tehokkaasti vastaiskuista.
Isäntäjoukkue karkasi avauserässä kolmen ylivoimamaalinsa turvin 3-1-johtoon. Erän toiseksi viimeisellä peliminuutilla kaukalossa nähtiin dramatiikkaa, kun Flexolahden maalivahti Marko Lempinen loukkasi nivusensa torjuntatilanteessa. Lempisen tilalle tullut Henri Vesikko oli kuitenkin myös heti valmis peliin, eikä Elo päässyt hyödyntämään tietynlaista momentumiaan.
Toisessa erässä Flexolahti johti jo kahdesti neljällä maalilla, mutta Elo ei antanut periksi, vaan venyi päätöserässä jopa tasalukemiin 8-8. Tässä vaiheessa vahvalla sykkeellä pelanneesta Flexolahdesti esiin nousivat tutut ratkaisupelaajat, Vuoden pelaajan tittelistä todennäköisesti taisteleva Jani Kylmämaa sekä Ville Kiiskinen. Kylmämaa karkasi ottelun toiseksi viimeisellä peliminuutilla puolittaiseen läpiajoon ja sivalsi pallon vastustamattomasti ohi Elo-vahti Mikko Joensuun. Kylmämaa ratkaisi lahtelaisille finaalipaikan välierissä jatkoajalla, ja oli finaaleissa alati tehokas.
Mestaruus oli Flexolahdelle ensimmäinen. Se sai seuran pitkäaikaisen managerin Tommi Laitisen kyynelehtimään.
– Koko kauden ajan mestaruus oli unelmamme. Joukkueen voima oli vahvassa yhteishengessä. Emme milloinkaan suostuneet antamaan periksi. Ansaitsimme tämän kullan, Laitinen tunnelmoi.
Kuvassa Santeri Maununen vie Flexolahden 3-0 johtoon 2.finaalissa

Ottelun tilastot

Ottelun pöytäkirjaan

Suomen Mestari Flexolahti kaudella 2013-2014:

 

Kuvaaja Mikael Grönroos/Ksf Media

8 Sirmola Jarno
10 Raaska Toni
11 Blomberg Jari C
13 Koski Jari
20 Virolainen Jarkko A
23 Siviranta Miikka
24 Venäläinen Santtu
25 Vesikko Henri
34 Paldanius Antti
40 Hermunen Niko
44 Rantanen Antti
53 Sinkkonen Olli
55 Lampinen Marko
65 Kaikkonen Teijo
66 Koski Petri
68 Kiiskinen Ville A
71 Maununen Santeri
76 Kaskinen Aki
77 Kuusla Janne
79 Nikka Tommi
90 Lempinen Marko
91 Ikonen Stefan
92 Kylmämaa Jani

Valmentaja: Jari Blomberg

Manageri/Joukkueenjohtaja: Tommi Laitinen

Onnea Suomen Mestareille!!!

Hopeajoukkue Hamarin Elo

 

2. finaalin tuomarit Jussi Säteri ja Sami Kaipia sekä Kaukalopalloliiton edustajat Olli Lehtonen (puheenjohtaja) ja Pekka Koivuniemi (hallituksen jäsen) jakamassa palkintoja

Kuvaaja Mikael Grönroos/Ksf Media