1.divisioonan mestaruusturnauksen voitto Lahteen

 

1.divisioonan mestaruusturnauksen voitto Lahteen

21.04.2013 19:17

1. Flexolahti
2. Norsut
3. City Horo
4. Takini

 

Tuusulassa pelattiin viikonloppuna 20.-21.4.2013 kaukalopallon 1.divisioonan mestaruusturnaus. Turnauksessa oli mukana kuusi joukkuetta: Flexolahti, Lieksan Into, Takini, City Horo, TNC  ja Norsut. Pronssiottelussa voiton kiiminkiläisestä Takinista vei espoolainen joukkue City Horo maalein 9-5 (4-2, 5-3). Finaaliottelun loppulukemiksi merkittiin 11-4: kultaa Lahden joukkueelle Flexolahdelle ja hopeaa Oulun Norsuille.

Mitaliotteluiden alkaessa joukkueilla oli takanaan sunnuntailta jo yksi ja lauantailta kaksi ottelua. Tämä näkyi varsinkin pronssiottelussa turnausväsymyksenä, ja hidasti pelin tahtia. Vaikka kyseessä oli mestaruusturnaus, hallissa vallitsi silti todella hyvä tunnelma myös vastakkaisten joukkueiden pelaajien kesken.

   

Pronssiottelun ensimmäinen erä käynnistyi tasaisissa merkeissä, mutta erän kuluessa City Horo pääsi paremmin mukaan ja tauolle siirryttiinkin espoolaisten johdossa. Toisen erän alkuun Takini tuli mukaan sisuuntuneena ja pääsi tasoittamaan ottelun tilanteen lukemiin 2-2. City Horo kuitenkin tiivisti entisestään puolustustaan ja onnistui parilla peräkkäisellä salamamaalilla ottamaan johtoaseman takaisin itselleen. Juuri puolustuspeli osoittautuikin City Horon valtiksi pronssiottelussa. Joukkueen kokonaisvaltainen puolustus toimi paremmin kuin Takinilla, ja myös joukkueen kapteeni Pasi Salmela nosti tämän ratkaisevaan asemaan: ”Turnauksen pelit olivat hieman normaalia kovempia, joten nyt keskityttiin puolustuspeliin. Yleensä pääsemme hyökkäämään enemmänkin.” Ottelun loppuvaiheessa City Horo pääsi varmistelemaan voittoaan ja kaunistelemaan loppulukemia.

 

Pronssipelin joukkueet City Horo (keltaisissa paidoissa) ja Takini (tummissa paidoissa).

Joukkueen kokoonpano on Salmelan mukaan ollut koko kauden ajan pieni, ja sunnuntain ottelussa mukana oli vielä pari pelaajaa vähemmän kuin aiemmin kauden aikana. Myös Takinilla oli vain vähän vaihtopelaajia, mikä osaltaan todennäköisesti vaikutti pelin hitaaseen tempoon.

Finaaliottelussa tunteet kävivät kuumina

Finaaliottelun joukkueet lahtelainen Flexolahti ja oululainen Norsut tarjoilivat yleisölle pronssiottelua vauhdikkaampaa seurattavaa. Myös Flexolahti onnistui sunnuntaina puolustuspelaamisessa, ja erityismaininnan ansaitsee varsinkin joukkueen maalivahti Marko Lempinen, joka torjui kolmannessa erässä myös Norsujen rangaistuslaukauksen. Ensimmäinen erä näytti viime sekunneille asti päättyvän tasatilanteeseen, kunnes Flexolahti iski pallon vastustajan maaliin vielä viimeisillä hetkillä ja tauolle mentiin tilanteessa 3-2. Toinen erä alkoi samalla linjalla, kun Flexolahti teki neljännen maalinsa heti toisen erän alussa. Norsut tekivät tärkeän maalin alivoimalla toisen erän loppupuolella, mutta lisämaalien tekemiseen joukkue ei tässä erässä venynyt.

   

   

Toisen erän loppupuolella joukkueiden tunteet kuumenivat, ja keskittyminen herpaantui muuhun kuin itse pelaamiseen. Vielä kolmannessakin erässä nähtiin useita pelikatkoja, mikä johti ottelun venymiseen. Ottelu päättyi Flexolahden voittoon maalein 11-4 (3-2, 3-1, 5-1). Flexolahden manageri Tommi Laitinen nostaa joukkueen vahvuudeksi pitkään mukana olleet pelaajat ja hyvän valmistautumisen viikonlopun otteluihin. ”Koko joukkueelle kuuluu iso kiitos tästä tuloksesta, mutta pisteidenkin valossa on esiin nostettava hyökkääjät Jani Kylmämaa, Jarkko Virolainen ja Santtu Venäläinen,” Laitinen kehuu. Joukkueella on hallussaan kahdeksan peräkkäistä Lahden sisäistä sarjavoittoa, ja Laitinen kokee joukkueen olevan nyt valmis myös kohti SM-sarjaa. ”Lahdessa on puitteet kohdillaan ja uskon että joukkueella olisi mahdollisuudet pärjätä ensi kaudella SM-peleissäkin. Tällä kaudella pelasimme yhteensä 27 peliä, joista hävisimme vain kaksi. Olemme todella tyytyväisiä tähän tulokseen,” Laitinen tiivistää. Sekä Laitinen että Salmela luotsaavat joukkueensa muutamiin ikämiespeleihin, minkä jälkeen katseet suunnataan jo seuraavaan kauteen.

   

Finaaliottelun voittajaksi selviytyi Flexolahti (vas.), hopeaa Norsuille (oik.).

Sunnuntain ottelut ovat nähtävissä RingetteTV:n LiveStream-palvelussa, ja tulokset Suomen Kaukalopalloliiton tulospalvelussa.

 

Teksti: Nina Rantalankila

Kuvat: Jouni Valkeeniemi